Stravování

Jídlo patří k největším radostem poutníka. Dnes již naštěstí není s jídlem žádný problém. Každý den (s výjimkou nedělí a někde i pondělí, kdy je skoro všude zavřeno) poutník potká několik obchůdků a restaurací v městečkách, kterými prochází. Ceny potravin v obchůdcích jsou srovnatelné s cenami v Čechách, výběr dobrý. Nejlepší výběr je ve vínech a sýrech. Pozor na siestu, kdy je zavřeno – obvykle od 12 do 17 hod.

Pokud půjdete ve skupince poutníků pohromadě jako my, pak doporučujeme stravovat se společně. Společný nákup a společná příprava večeře a snídaně, kdy přiloží ruku k dílu ten, komu se zrovna chce, jsou milým prostorem pro setkávání a blízkost. V našem případě byly vždy výsledkem levné a chutné „hody“, které nám ostatní poutníci záviděli.

Další alternativou je (zejména ve Španělsku) stravování v restauracích, které obvykle nabízejí „poutnické menu“. Sestává většinou ze tří chodů a stojí kolem 10 Euro. Je však třeba počítat s tím, že restaurace otevírají až kolem sedmé nebo osmé večer a kdo je hladový dřív, musí si během dne nakoupit.